Selecteer een pagina

Geprezen

Feedback die ik kreeg op lezingen:

* Xandra zet je in beweging, letterlijk en figuurlijk, met haar kennis, inzicht, betrokkenheid, humor en theatertalent.
* Xandra is betrokken, innovatief en inspirerend als persoon en in haar programma’s.
* Een geweldige inspirator!
* Een ongelooflijk goede en bevlogen trainer.
* Nog nooit zo’n wijs, fantastisch, empathisch en doorzetter meegemaakt. Kan alles bereiken om de samenleving en samenwerking te verbeteren.
* Xandra werkt, spreekt en schrijft vanuit haar gevoel en hart. Ze is (h)eerlijk verfrissend naar zichzelf en anderen. Verder is zij deskundig, grappig en down to earth.
* Ik hou van haar Pietje-Bell uitstraling en humor, geen therapeutisch gedoe maar helder, krachtig en tegelijk open voor alles, van superspiritueel tot broodnuchtere wetenschap.
* Gaaf mens. Fijne workshops. Energiegevend.
* Een echte professional met een passie voor haar werk en klanten.
* Doorleefd en vol gevoel en passie maakt ze anderen deelgenoot.
* Xandra is degene die je met haar aanwezigheid aanraakt en laat voelen wat er echt toe doet.
* Ze heeft heel veel kennis en legt altijd de link naar de dagelijkse praktijk.
* Ze geeft je het gevoel dat je mag stralen en kan bescheiden als ze is zelf ook heel goed stralen.
* Een puur mens. Doet alles met zoveel betrokkenheid en kwetsbaarheid. Daarnaast zeer vakkundig!
* Simply the best!
*  Ze spreekt me aan, weet me te raken, en is enorm bewust van haar eigen karakter. Erg fijn om zo’n spiegel voor me te zien.
* Xandra is enorm gedreven en heel zachtaardig. Ze deelt inzichten uit als snoepjes. Ontwikkelt prachtige opleidingen. Lijkt niet stil te staan.
* Xandra is inspirerend zonder op een voetstuk te staan.
* Deskundig, verfrissend en een voorbeeld.
* Xandra leeft wat ze leert, en is grappig.
* Xandra werkt vanuit een pure passie en liefde voor haar vak. Ze inspireert, is zeer kundig en haar trainingen blijven je nog lang bij.
* Xandra weet inzichten uit alle windhoek en bij elkaar te brengen, en verbindt met mensen op een zo motiverende manier dat je wel van haar moet houden.
* Xandra vertelt niet, maar verhaalt. Ze duwt niet, maar laat je bewegen. Ze kijkt je niet aan, maar laat je in haar ogen kijken om jezelf te zien.
* Ze is geen wijze, maar leeft voor. Meester en gelijkwaardig….dat inspireert mij in Xandra.
* Inspirerend, kennis, kwetsbaar opstellen, open, innoverend.
* Ze heeft veel kennis van zaken en laat dit op ontspannende en inspirerende manier zien.
* Inspirerende mix van wetenschap, praktijk, speelsheid en warmte!
* Inspirerend, motiverend, enthousiasmerend, energiek, betrokken, prachtig persoon vol deskundigheid.
* Één brok inspiratie en kennis!
* Slim, vastbesloten, deskundig en creatief in kansen-denkend, zijn de hoofdkleuren op Xandra’s schilderspalet.
* Xandra heeft sublieme ideeën die er werkelijk toe doen en zij kan het verschil maken!
* Xandra heeft volle aandacht voor haar werk en de persoon die tegenover haar is. Ze kan een gevoel creëren van welbevinden wat haar enorm siert.
* Xandra is een van die zeldzame mensen die de kennis rondom het begeleiden van (getalenteerde) mensen echt belichaamt.
* Iedereen die de kans krijgt om met Xandra te werken als trainer, coach, docent of begeleider zal de transformatie in zichzelf of zijn/haar organisatie direct merken.
* Xandra heeft een heel fijne energie en durft zichzelf te zijn.
* Haar creativiteit, kwetsbaarheid, lef om te doen en haar vermogen om echt te luisteren maken haar tot een heerlijk persoon om mee samen te werken
* Ze levert een prachtige positieve bijdrage aan mensen die haar mogen leren kennen.
* Xandra is ongelofelijk, ze ziet heel veel en durft zaken aan te pakken.
* Zonder te weten hoe en wat ga je op een ongelofelijk liefdevolle manier de diepte in.
* Mooie, krachtige, grappige, ontroerende, uitdagende, spot-on werkvormen die inzicht geven in je eigen patronen en dus ook in je eigen mogelijkheden!

Met dank aan alle mensen die mij genomineerd hebben voor HSP professional van het jaar 2017/2018 en 2019. En alle deelnemers in mijn cursussen en trainingen, mijn collega’s en samenwerkingspartners voor hun mooie woorden. Ik heb slechts een klein deel hierboven weergegeven. De rest woont voor altijd in mijn hart! 

Hierna volgen nog enkele recenties nav een workshop zelfleiderschap die ik gaf voor het SLO in 2019:
* Wow, wat een energie! Mooi om te zien en voelen hoe Xandra ons aan het denken zette.
* Goede mix van luisteren en zelf actief aan de slag, al merkte ik bij de laatste opdracht bij mezelf dat het op was voor die dag.
* Xandra’s workshops zijn altijd zinvol om aan deel te nemen. Gewoonweg een beetje healing en reflectie in een druk bestaan.
* Inspirerend, dynamisch, toepasbaar en inzichtelijk én ook op jezelf toe te passen.
* Haar hele zijn van Xandra zorgt ervoor dat je met plezier naar jezelf kijkt en inziet wat voor voorbeeld je bent voor leerlingen en collega’s. Het begint bij jezelf.
* Zeer waardevol. Persoonlijk, diepgang, praktisch, ervarend leren, direct toepasbaar, verfrissend, inspirerend. Hooguit iets inkorten.
* Genoten  van een inspirerende workshop: energydrink die smaakt naar meer! Prettig om de diepte in te kunnen gaan in een lange sessie, mooie opzet.
* Xandra heeft mij keer op keer verrast en mijn ogen telkens wijder geopend tijdens deze middag.
* Xandra is een grappige, prettige, slimme vrouw die je spelende wijs laat zien wie je écht bent en dus welke zelfleiderschap passend is voor je.
* Hele leuke workshop. Dank voor je enthousiaste begeleiding.
* Afwisselende en inhoudelijk fijne workshop. ook inspirerend
* Ik heb genoten ! Het raakt de kern, was bruisend en afwisselend. Volgend jaar graag weer opnieuw inplannen.

Feedback die ik kreeg op supervisie en coaching

Marianne Rongen Vol verbazing, verwondering en emotie heb ik mogen genieten van haar kwaliteiten. Heel veel kennis, vaardigheid maar bovenal liefde voor mensen.

Anouk PLantinga  Xandra heeft een enorme rugzak vol tools en effectieve werkwijzen ter beschikking. Bovendien is ze niet bang om zichzelf te laten zien en dat maakt haar heel geloofwaardig.

Ada Bruynes De ontmoeting met Xandra was een groot cadeau! Ze weet binnen no time echte verbinding met me aan te gaan. Ze is gul met zichzelf en gul met haar tijd. Gul ook met haar kwetsbaarheid, inzicht en verworven wijsheid. Gul met bemoedigen en aanmoedigen. Gewoon een heel GUL mens. En dat heeft veel met me gedaan. Het gesprek met Xandra gaf me inzicht en uitzicht wat me in beweging bracht na maanden stagnatie. Het gesprek met Xandra gaf me het vertrouwen dat ik goed genoeg ben zoals ik ben en dat ik mezelf de wereld in mag gooien, ook op papier. Gewoon zoals ik ben. En daar is een mooie scriptie over schaamte uit voort gekomen. Dank Xandra!

Anita H Xandra hoort en ziet je echt! Ze heeft een giga kennis en kunde, maar nog belangrijker….ze coacht en begeleidt vanuit haar hart, met passie.

 Jorus Rompa Mijn ervaring met Xandra? Doortastende kwetsbaarheid..

Rianne Koops In de coachingssessies wist Xandra steeds precies dat te bieden waar ik op dat moment het meeste behoefte aan had. Een verhaal, opdracht, leestip; het hielp me altijd verder en gaf het inzicht en de verandering die ik zocht. Het programma is heel effectief, in 3 maanden heb ik meer geleerd dan dat ik me ooit had voorgesteld. Het voelt als een stevig fundament waar ik graag op verder wil bouwen.

Marjolein van Dongen- Verheul Lieve Xandra, je bent uniek in hulpverlening-land. Waar ‘authenticiteit’, ‘in je kracht zetten’ en andere mode-woorden je om de oren vliegen, leef jij voor! Je bent prachtig ‘echt’! Door jezelf kwetsbaar op te stellen, naast me te staan, me voor te leven, heb je me alle veiligheid gegeven om te durven groeien naar mezelf te zijn en mezelf te laten zien. Je analyseert haarscherp, gaat recht op de pijnpunten af, maar met zoveel echte compassie voelt dat heel veilig. Daarnaast heb je een heerlijk groot gevoel voor humor, waarmee je de zaken kristalhelder schetst. Je bent een onuitputtelijke bron van (wetenschappelijke) kennis. Heel knap, want ik wilde heel veel weten en ik heb flink gegraven. Heel belangrijk is dat jij in staat bent om naast kennis over te brengen, het mij ook hebt laten voelen. Daar heb ik meer van geleerd dan van 10 boeken lezen. Ik mocht in mijn tempo (zo hard mogelijk ;-)) leren. Nu kan ik omgaan met mijn hoogsensitiviteit en ben mijn eigen mentor geworden. Mijn dank is groot!

Anoniem Xandra is een fantastische coach. Ze is echt, oprecht, warm en vol compassie voor anderen. Ze houdt je liefdevol een confronterende spiegel voor. Eentje waar je juist daardoor wel in durft te kijken.

Ingrid T. Wat ik zo enorm waardeer aan Xandra is dat ze onder het ‘verhaal ‘ dat in mijn gedachten kan ronddraaien, kan kijken. Ze ziet wat de eigenlijke onderliggende pijn is. De dingen die ik nooit eerder heb durven uitspreken maakt zij bespreekbaar, door de enorme kennis die ze heeft over de processen die ze aanreikt zonder een oordeel te vellen. Mijn hooggevoeligheid is naast mijn hoogbegaafdheid niet meer lastig maar steeds meer rijkdom omdat ik er door de inzichten na onze gesprekken stap voor stap mee aan de slag kan. 

Linda  Vanaf de eerste dag voelde ik Xandra’s betrokkenheid; ze daagde me uit, prikkelde me met opdrachten, maar ze liet me ook meedenken welke volgende stappen in ontwikkeling ik wilde zetten. Deze persoonlijke begeleiding, volledig aangepast aan mijn behoeftes, heeft ervoor gezorgd dat ik sterker in het leven sta. Ik heb de tools gekregen om mijn leven lang verder te leren op het gebied van zelfbewuste emoties en het inzetten van een groeimindset!

Vera Wat fijn om op pad te zijn met zo’n enthousiaste, ervaren en betrokken gids die het landschap van zelfbewuste emoties zo goed uit eigen ervaring kent en zich niet schaamt om ook die ervaringen met je te delen en je te wijzen op andere mogelijkheden. Deze reis zal me nog heel lang bij blijven.

Jannie Geerds Tijdens de opleiding tot talentbegeleider kwam ik erachter dat enkele het bezitten van kennis niet voldoende is om je als expert te profileren. Het gaat ook om zichtbaar zijn en te durven staan voor wat je waard bent. Om durven en doen. Ik heb na 1 sessie de moed opgevat om de stappen te zetten die ik spannend vind. Ik durf het nu aan, want: door te doen, fouten te maken en ervan te leren groei ik. En dat heb ik bewezen. Afgelopen jaar ben ik een veelgevraagd expert geworden in Groningen en inmiddels ga ik dat ook buiten mijn regio durven en doen!

Suzan Oostvogels – Mindfulcentrum Mijn droom was om te kunnen leven van mijn passie; eigen praktijk waarin ik anderen via coaching en therapie verder help, het organiseren van mindfulness- en yogaretraites en wekelijkse yoga- en meditatielessen toegankelijk juist voor jonge, drukke en ambitieuze vrouwen. Maar ik had geen idee waar te beginnen. Middels een wekelijks online coachtraject waarin Xandra als mentor fungeerde kon ik stappen zetten die nodig waren in dit proces. Zo heb ik een prognose en jaarplanning gemaakt ontstond uiteindelijk de mogelijkheid om volledig voor mezelf te gaan beginnen. Mijn droom om fulltime aan te slag te gaan met drukke doeners en actieve denkers met een frisse praktische aanpak, zonder zengezeur en geitenwollensokken is uitgekomen!

Anoniem: Als ik de woorden heb gevonden wat je met me doet en teweegbrengt….. je maakt me sprakeloos in positieve zin! Dank je wel voor je liefdevolle begeleiding en schoppen onder de kont!

Feedback op Magie in je Begeleiding

(voorheen verdeelt in Moed om te Falen & Lef om te Stralen)

Hanneke Klein-Buijssen De term ‘faalvaardigheid’ sprak me enorm aan en ik dacht dat ik met deze opleiding mooi mijn cliënten en perfectionistische kinderen verder zou kunnen helpen. Wat ik helemaal niet verwachtte was dat het zo’n impact zou hebben op mijn eigen leven. […] Ik ging ervaren wanneer ik het overzicht verlies, hoe ik me soms erbuiten houd en voor de makkelijke weg kies en Xandra zag wat ik deed. Ze benoemde wat ik daardoor miste en nog veel meer wat ze in me waardeerde. De lesdagen waren gevuld met ervaren, lachen en langzaam durfde ik meer te spelen. Ik ging ook in het dagelijks leven elke dag iets opzoeken wat ik spannend vond of nooit zo maar deed. Dan kan het mislukken of tegenvallen, maar ach…soms win je het spel en soms niet. En wat bleek, het werd makkelijker. En leuker! Door de koppeling aan theorie en het leren koppelen van oefeningen aan doelen werd de methode inzichtelijk en in de les werd daar ook weer actief mee geoefend. Langzaamaan kreeg alles vorm. In mijn praktijk als haptotherapeut kan ik veel met de manier van omgaan met falen en het opzoeken van je uitdagingen. Hoe kun je ervoor zorgen dat de stap passend is bij je en je voelt dat je hem wilt nemen om te kunnen groeien. “De Moed om te Falen” heeft me ontzettend veel gebracht. Ik raad het iedereen aan die iemand anders in zijn ontwikkeling verder wil helpen. En iedereen die het leven zelf wat luchtiger wil ervaren, want dat je gaat falen in je leven is een zekerheid, de manier waarop je ermee omgaat, is een keuze. En mijn keuze om de opleiding te gaan volgen was het geld meer dan waard!

Sannie Alblas-Smit De training die ik volgde is een cadeau voor jezelf en voor je toekomstige deelnemers van jouw training. Voor mij was het heel mooi om hoogsensitiviteit ook van een andere kant te benaderen. Niet alleen leven vanuit angst voor overprikkeling. Juist de grenzen van je comfort zone opzoeken, leren, experimenteren, maar daarbij niet over je grenzen gaan. Het faalvaardig worden helpt je in allerlei situaties in je leven. Van werk, tot relaties, tot examens, tot jezelf kunnen én mogen zijn. De moed om te falen training gaat over meer dan alleen faalvaardig zijn, het gaat over mogen zijn en genieten van het leven. Wat mij het meest aansprak waren uiteindelijk de oefeningen buiten mijn comfortzone. Het weer onbevangen voelen, spontaniteit, genieten, niet altijd maar bang zijn voor overprikkeling. Juist deze oefeningen gaven mij weer een andere kijk op hoogsensitiviteit. Wees niet altijd bang voor je overprikkeling, want je mist het leven.

Debby van Dijk Lieve Xandra, wat ik bij jou geleerd heb is onbetaalbaar. Ik kan nu in mijn staat van overprikkeling concluderen dat ik overprikkeld ben. Dat ik even geen beslissing hoef te nemen. Dat ik even mag doorgaan, slapen, knuffelen, huilen, springen, muziek luisteren om maar even tot rust te komen en weer helder na te kunnen denken. En daarna, als ik er weer tegen kan kan ik mijn ondersteuning weer in gaan zetten en mag ik alle tools die ik heb geleerd weer toepassen bij klanten, zodat ook zij gezonder en effectiever gedrag kunnen toepassen. Niet één onderdeel van de toolbox, maar de volledige toolbox, naast elkaar. Onbevangen, genietend en flexibel waar mogelijk, aangaan en aandacht waar nodig, met omgaan met emoties als basis. Dankbaar voor wat het mij gebracht heeft.

Saskia van der Elst De moed om te falen heeft mijn lessen als Toneeljuf verdiept. Het leren door improvisatie en lachen om dingen die niet gaan zoals het hoort is goud waard. Ik merk in mijn werk altijd hoe jong kinderen al negatief beïnvloedt zijn door het (school)leven. Het is zo nodig dat ze kunnen ervaren dat leren mag en dat ‘iets fout doen’ eigenlijk helemaal niet bestaat. Ik zie ze letterlijk binnen een uur opbloeien.

Chantal Berens Ik ben een ontzettend kennisgeoriënteerd persoon en heb daardoor in het verleden bar weinig écht geleerd. Theorie kon wel de spons in mij bedienen met informatie maar hield tegelijkertijd de rem op mijzelf, op mijn onbevangenheid en lol. Door de opleiding de Moed om te Falen ben ik tot inzicht gekomen dat de ervaringsgeoriënteerde (gevoelsgeoriënteerde) aanpak mij veel meer zelfkennis, plezier en lucht brengt. Die aanpak lag enorm buiten mijn comfortzone (mijn verstand zat daar in eerste instantie ook helemaal niet op te wachten bij aanvang van de opleiding) maar is nu mijn richtingaanwijzer geworden. Want, zoals Xandra mij leerde, daar waar het oncomfortabel voelt, daar is groei mogelijk.

Simone Jansen Ik ben mezelf beter gaan begrijpen en daardoor ook een groot gedeelte van mijn coachees. De opleiding De Moed om te Falen is praktisch, snel in te zetten en dit alles binnen een hele fijne sfeer. Hier kun je jezelf zijn waardoor je veel meer opneemt. Xandra, jij bent een fijne trainer. Door je zo kwetsbaar op te stellen voelde ik mij ontzettend op mijn gemak en heb ik mij gerealiseerd dat ik ook een trainer kan zijn. Dank je wel daarvoor

Suzan Pennings In de opleiding heb ik geleerd dat faalangst in de kleinste dagelijkse dingen zit en in dus ook met kleine oefeningen stap voor stap te ont-trainen is! Faalangst gaat over plezier in het proces en dus ook plezier in de kleine oefeningen. De Moed om te Falen is echt een training vooral als je zelf met faalangst aan de slag wilt bij jezelf, maar vooral ook bij je cliënten, leerlingen en/of andere klanten.

Priscilla Looij De opleiding heeft mij heel veel opgeleverd. Zelfs nu, maanden na afronding, komen er nog steeds nieuwe inzichten binnen. Ten eerste de theorie. Deze was minimaal ten opzichte van de praktijk, maar i.c.m  de opleidingsmap zeer ruim voldoende. Nu ik de map nog wel eens aandachtig doorspit vallen er nog steeds puzzelstukjes op zijn plaats. Daarnaast kan ik zeggen dat ik zo ontzettend gegroeid ben! Ik had veel twijfels bij mijn inschrijven: toch veel geld en daardoor had ik ook verwachtingen. Stel dat die niet uit zouden komen… Nu weet ik dat het de financiële investering meer dan waard was. Het heeft al mijn verwachtingen overtroffen. Niet alleen heb ik zelf zoveel mooie inzichten verkregen, maar ik heb ook zoveel praktische tools mee kunnen nemen, dat de stap om zelf een training op te zetten, niet zo heel groot meer was.

Anoniem Jay! Zo leuk hoe jij dingen zo lekker visueel en levendig brengt, al die verbinding legt en iedereen ziet. Dit is nu al een fantastisch jaar en we zijn nog maar net begonnen

Ilke Velthof Wat een energie heb ik hiervan gekregen. Bedankt!

Saskia Bultman-Beele Saskia heeft een filmpje opgenomen over haar belevenissen tijdens de opleiding. Bekijk het hier! In het kort: als voormalig jurist was ze gewent om theoretisch en binnen de kaders te denken. En tijdens Het lef om te Stralen heeft ze geleerd hoe het echt ‘moet’. Namelijk, aan de hand van veel leuke oefeningen aan de slag met jouw purpose: wie ben je, wat wil je, hoe doe jij dat en.. hoe breng je dat over? Tijdens de opleiding is heel hard gelachen en heel hard gehuild. Een fantastische opleiding in het arsenaal van de opleidingen die ze heeft gedaan omdat die je uitnodigt om vanuit je gevoel je verstand te gaan gebruiken, in plaats van andersom.

Ellen Houben-Defesche In deze opleiding heb ik nieuwe kanten van mezelf ontdekt waar ik heel erg blij van werd. Ook de bekende kanten waar ik eerst niet blij mee was heb ik op een positieve manier kunnen ontdekken door er op een speelse manier naar te kijken. De opleiding was elke keer weer verrassend en dynamisch. Zoveel tools gekregen in een korte tijd!

Wendy Kock Soms kom je een pareltje tegen onder opleidingen. De opleiding “Het lef om te stralen” is zeker zo’n pareltje. Door creatieve, speelse oefeningen werk je aan je eigen toolbox voor jouw klanten, terwijl je gelijktijdig ontdekt hoe je met lef je eigen bedrijf in het licht kan zetten. In een broedplaats met twee trainers die stralend creativiteit opwekken en daarmee het beste in de groep naar boven halen. Dankjewel Xandra en Sarina! Door deze opleiding kan ik de wereld nog meer luchtiger maken!

Feedback over HSP / HB opleidingen en trainingen:

Trudie Kamphuis Diepgang, diepgang, diepgang! Xandra gebruikt de wetenschap als basis voor de emancipatie van hoogsensitiviteit in het algemeen en de hsp-er in het bijzonder. Last kan daardoor omgezet in lust, snappen is het leven beter kunnen behappen. Ik heb bij Xandra de opleiding ‘psychologie van hoogsensitiviteit’ mogen volgen en dat was life changing en inspirerend. Hoewel zelf werkzaam in de jeugdhulpverlening heb ik hierbij zoveel nieuwe tools in handen gekregen om zowel mezelf als cliënten weer in een groeimindset te brengen en veerkrachtig(er) te worden. Daar zit voor mij haar kracht. Om alle kennis om te zetten naar het ‘gewone leven’, om hierin alle ups en downs die daarbij horen te leren hanteren. Niet door je aan te passen of te compenseren, maar door je mooie krachtige en kwetsbare hoogsensitieve zelf te zijn! 

Maike Korte-Nederveld Ik heb echt nog nooit zoveel geleerd in een jaar tijd als in de jaaropleiding bij Xandra. Mijn leven is voor altijd veranderd, op een hele goede manier. Kennis, persoonlijke ontwikkeling, inzicht (in mezelf & anderen & de wereld) en dan ook nog eens toepasbaar in mijn eigen leven, dat van mijn directe omgeving en van mijn coaches. The world finally makes sense. Alles komt in beweging bij jou, door jou. De manier waarop jij je openstelt, kwetsbaar op durft te stellen en verbinding maakt. Is de reden dat dit de enige werkelijk waardevolle opleiding betreffende HSP is. Dank je wel!

Monike Walraven  Naast dagelijkse stilte, tijdelijke gedachteloosheid, voor me uitstaren, mantra’s, yoga, gewoon ‘zijn’ hou ik ook compleet van die andere aangeboren kant van mijn brein: snel draaiende associaties, alle emoties voelen en verwerken, de stroom briljante ideeën en de actie daarbij. Jubelend kan ik mededelen dat dit alles samenkomt bij de opleiding Psychologie van Hoogsensitiviteit. En dat niet alleen: de vele associaties worden vanzelfsprekend aangenomen, en dan wel bij iedereen in de groep. Niet als negatief bestempeld. Wat een extra kansen! En het gaat nog verder: als een antwoord op een vraag over een wetenschappelijk onderzoek of vertaling naar de praktijk maar deels mijn zoektocht dekte, hoefde ik het niet ‘maar te laten’. Hier kan ik de vraag op allerlei manieren en momenten herhalen én krijg ik steeds een dieper antwoord, tot we (ook voor mij) bij de kern zaten. Really… Waahaahoehoo, ik heb nog een heel jaar te gaan. Dank Xandra!

Linda Lansink  De post-hbo jaaropleiding ‘de psychologie van hoogsensitiviteit’ is zeer aan te raden voor wie een verdiepende studie zoekt met enorm veel literatuur over (neuro-)biologische, psychologische en (differentiaal-)diagnostische modellen/theorieën over hsp en een dito hoeveelheid aan universele interventies voor kinderen en volwassenen om anders om te gaan met hun emoties, gedachten en gedrag. Hier zijn voor mij zoveel zaken helder geworden en helder is ook wat we nog niet weten. Wil je echt weten, gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek, wat hsp is, inhoudt en hoe hsp als kwaliteit ervaren kan worden en dat zelf eerst ervaren als hsp-er? Ga ervoor!

Mirjam Bogerd Ik kan de HSP opleiding van Xandra zeker aanraden. Het is weliswaar een heel brede opleiding, maar ook een die stevig de diepte in gaat, met een hoog werktempo. Door de intervisie- en supervisie kun je heel gericht de dingen die je leert op het gebied van mindset, hoogsensitiviteit, de werking van het stress-systeem en de vele interventies die je aangereikt krijgt, vormgeven naar wat jij wilt. In de opleiding legt Xandra veel verbanden, komt hoogbegaafdheid ook geregeld in de gesprekken terug en laat ze je alles wat in de vele theorieën naar voren komt aan de lijve ondervinden. Hierdoor voel je en begrijp je na een jaar echt hoe dingen werken en waarom.

Marieke Damman  De jaaropleiding heb ik ervaren als een intense reis. Het is een krachtige combinatie van veel theorie, veel ervaren, veel delen, veel zelf toepassen. Dat geeft diepe inzichten in wat de uitdagingen zijn voor hoogsensitieve mensen. Ik had al wel een plaatje bij het concept Hoogsensitiviteit maar nu heb ik ook de puzzelstukjes! Het mooie is dat er ruimte is voor een ieder om het passend te maken voor jou en je doelgroep. Het is tegelijk een enorme duik in het diepe én voelen dat je dat op je eigen passende wijze mag doen. Maar reken maar dat het een hoop in beweging gaat zetten!

Sarina Kooij De jaaropleiding is lastig om in woorden te omschrijven, omdat het zoveel omvat. Het is in ieder geval de recente wetenschappelijke theorie vertaalt naar de praktijk. Zowel professioneel als persoonlijk een mogelijkheid voor een bijzonder waardevolle ontwikkeling. De opleiding was voor mij  als een  warm bad. In het begin was het veel en niet makkelijk. Maar door de veiligheid, het vertrouwen dat werd gegeven en ik zelf leerde om dit beter te ontvangen, niet rationeel, maar écht voelen, ging het steeds beter en makkelijker. Ik ben persoonlijk en in mijn werk gegroeid, ik heb o.a. geleerd waarom hsp een voordeel kan zijn en hoe we dat ook kunnen inzetten. Ik kijk nu anders naar stress, i.p.v. het weg willen werken, weet ik dat ik een keuze heb en ook kan maken om te doen wat op dat moment lukt en goed is voor mij. Ik ben oké en goed genoeg, zijn geen woorden meer, het is er. Ik snap beter wat er ‘in’ mijn lijf en brein gebeurt en dat anders kijken en positiviteit zorgt voor durf, kwetsbaarheid, eigen grenzen stellen en delen waar ik voor sta en in geloof. En.. nieuwe vriendschappen en experts om mee te werken en te delen, elkaar uit te blijven dagen en te blijven ontwikkelen.

Brigitte Door de vragen en antwoorden in de training ging ik gedrag beter begrijpen en zag ik in dat ik soms beslissingen neem die ik ook anders kan doen. De andere situaties die dat sindsdien oplevert is onbetaalbaar!

Feedback op training/ masterclasses

Anke Xandra combineert humor en luchtigheid met een enorme verbondenheid. Daarbij gaat Xandra op de haar kenmerkende warme wijze moeilijke onderwerpen niet uit de weg. De kracht van openheid en verbinding was voor mij erg voelbaar. Het heeft me verder gebracht in mijn persoonlijk functioneren. Tevens heeft het me ook verdere handvatten geven in mijn werk in de GGZ! Ik zou deze training dan ook willen aanbevelen voor eigen ontwikkeling maar ook voor zorgprofessionals.

Angela Jorritsma – Leerkracht groep 6 Ik wil je mijn complimenten geven. Ongelooflijk knap hoe jij de stof overbrengt op de groep! Naast dat ik veel heb geleerd, vond ik het ook fijn om nieuwe mensen te leren kennen en met hen ervaringen uit te wisselen. Daarnaast was de dag keurig verzorgd. Ik kijk nu al uit naar de volgende masterclass in juli.

Annemie van Poppel Xandra kan geweldig ‘voordoen’ welke gedachtes en spinsels zich in het hoofd van een HSP-er voordoen. Dat maakt dat je het als luisteraar kunt (h)erkennen en je er helemaal iets bij voor kunt stellen. Erg sterk vind ik haar steeds bewuste verbinding makend vanuit ‘dat wat jou anders maakt’ als waarde(n)volle dimensie dit naar de wereld te brengen. Dank je wel hiervoor. De enorme snelheid waarmee de stof behandeld wordt, voelt voor mij als deskundigheid en voor ons als ontvanger is het daarmee alle zeilen bijzetten en dat maakt voor mij dat er sprake is van een ‘echte diepgang’…Heerlijk!

AM Xandra is de enige in Nederland die zo’n complete hsp opleidingsaanbod heeft. Ze is de hsp professional die de kansen en mogelijkheden van hsp’ers verwoord. De sensitieve revolutie van haar is daar een prachtig voorbeeld van, positief en krachtig. De jaaropleiding is niet te omschrijven in woorden. De inhoud is spectaculair goed, hoe Xandra de wetenschappelijke kennis naar de praktijk weet te vertalen voor professionals in onderwijs, zorg en bedrijfsleven is bijzonder. Haar achtergrond en humor maken het helemaal. Als je eenmaal 1 opleiding van Xandra hebt gevolgd wil je ze allemaal volgen!

Mirjam Kabki Xandra heeft een fijne manier van presenteren en heeft duidelijk veel meer kennis in huis dan ze kwijt kan tijdens een masterclass. Ook de manier waarop ze haar kennis overbrengt is heel prettig. Haar antwoorden op vragen uit de groep zijn ook doeltreffend: soms een verduidelijkend voorbeeld, soms een erkenning van waar je over twijfelt, en soms een ‘kom maar voor de groep, dan beelden we het uit’-antwoord. Werkt fantastisch! Uit alles blijkt dat Xandra niet alleen veel kennis heeft, maar ook veel gevoel!

LW Inspiratie, kennisverbreding, aan het denken- en in beweging gezet, omlijnd met -in de war-momentjes, lekker de vaart erin, veel schakelmomentjes, een bevlogen trainer en een fijne groep mensen, zijn zomaar wat kreten die de dag omschrijven. Als je echt wil weten wat HSP nu eigenlijk inhoudt, dan zou ik je deze masterclass zeker aanraden!

Christien Xandra weet heel beeldend en boeiend te vertellen, waardoor ze in korte tijd heel veel duidelijk maakt en je mee kan nemen in de wereld van hoogsensitiviteit. Dat helpt enorm om beter te begrijpen wat hoogsensitiviteit nou wel en niet inhoudt. Hierdoor kan ik het bij mij op school ook veel beter uitleggen in de klas en aan ouders en collega’s.

SK Geweldige masterclass gevolgd. Xandra weet het geweldig levendig te brengen.  Veel heldere informatie waar je in de praktijk direct mee aan de slag kan. Aandacht voor iedere cursist. Vol energie ging ik aan het einde van de dag weer naar huis. Deze masterclass is een aanrader voor iedere leerkracht, coach, leidinggevende die in verbinding wil zijn en of komen met leerlingen, collega’s, coachees en medewerkers. Wil je jezelf eens een kado doen volg dan hier een masterclass of opleiding.

Diana Geurts  Wat een heerlijke masterclass! In mijn dagboek schreef ik het volgende: ‘En dan ineens klopt het gewoon, valt alles op zijn plek. Mijn gevoel en brein beginnen elkaar te begrijpen. Eindelijk heb ik de bevestiging gevoeld dat ik op de goede weg ben. Ik ben met deze masterclass een weg ingeslagen die goed is voor mij en die mij zal brengen daar waar ik wil zijn!

Esther Dank je wel voor deze masterclass, het heeft me als persoon veel gebracht, maar ook in mijn werk ga ik voortborduren op deze kennis.

Inge Corstiaans Mooie, krachtige, grappige, ontroerende, uitdagende, spot-on verhalen en werkvormen om de theorie van Brené Brown rondom schaamte in je eigen leven te (h)erkennen, inzicht te geven in je eigen patronen en daarmee ook inzicht te krijgen in je eigen mogelijkheden. Hoewel ik voor mezelf deze training volgde heeft het me ook bedrijfsmatig veel gebracht en pas ik de kennis en kunde toe wanneer ik met kinderen en hun ouders aan het werk ben.

Marie Pastoor Xandra laat je voelen dat je een gaaf mens bent; met haar aanpak raakt zij met haar theorie en de vele praktijkvoorbeelden de kern van het overprikkeld zijn. Ze geeft duidelijke tips en oefeningen mee waarmee je direct aan de slag kunt. Een aanrader als je veel stress ervaart en wilt weten hoe je hiermee om kunt gaan en hoe je je omgeving kunt eren hiermee om te gaan!

Lisette ter Heerdt ‘De masterclass ‘Food for Thought’ doet zijn naam eer aan’. Dit zei ik al na een kwartier na aanvang van de cursus. Je wordt meteen aan het denken gezet. Er is een fijne afwisseling in werkvormen waardoor de tijd vliegt. Een aanrader voor iedereen die zijn kennis wil vergroten over HSP of zijn eigen kennis en kunde nog eens wil toetsen.

Pauline Schilder De workshop over Falen heeft mij heel veel gebracht. Er is echt iets in verandering gebracht, zodat ik meer open sta en mijn emoties meer toe kan laten en ook kan uiten. Ik wil dit jaar veel meer mensen laten zien wie ik ben, en ook die maffe en kleurrijke kant.

Marian Ik had eigenlijk geen tijd vandaag maar ik ben toch gekomen en ik ben blij dat ik het gedaan heb! Dit is zo’n cadeautje voor mezelf. Xandra is ongelofelijk, ze ziet heel veel en durft zaken aan te pakken. Zonder te weten hoe en wat ga je op een ongelofelijk liefdevolle manier de diepte in.

Linda Ruigrok – Ninfa We gingen van doen, naar theorie, naar weer een stapje verder buiten je comfortzone, naar weer een stukje theorie. Een goede opbouw, spanning er in om grenzen te verleggen, ontlading en alle ruimte voor JOU! Bij Xandra ben je in goede handen. Ze zet je in beweging, letterlijk en figuurlijk, met haar kennis, inzicht, betrokkenheid, humor, theatertalent en mooie hart.

L.S. In de aankondigingen op Facebook verwoord jij je cursusaanbod heel helder en goed. Het spreekt me erg aan en maakt me enthousiast. En dat was ook zo! Jij combineert kennis, persoonlijk ervaringen en humor en dat spreekt me erg aan. Ik wist wel dat stress en hormonen met elkaar te maken hadden maar dat ze zó bepalende waren op gezondheid en welbevinden van een HSP dat was nieuw voor mij. Ik begrijp nu dat het goed is om je af te kunnen sluiten van overprikkeling maar het is net zo belangrijk om te leren “tolereren en ondergaan”. Je heel ongemakkelijk, beschaamd voelen is ook een manier om met overprikkeling om te gaan. Ik raad de masterclass aan voor mensen die zich verder willen verdiepen in de diverse aspecten van hoogsensitiviteit of “met zichzelf” aan de slag willen. En eventueel ook voor mensen die willen weten waarom de wereld zo overweldigend kan zijn voor zichzelf of bij anderen.

 Marjon Tjepkema Inspirerende waardevolle workshop Food for Thought gevolgd bij Xandra van Hooff. Geleerd dat schaamte onder angst kan zitten en hoe daar mee om te gaan. Zeer waardevol om weer door te kunnen geven aan mijn coachklanten.

Eline Blom Ik ben heel kritisch als het gaat om wie ik me laat helpen in de groei van mijzelf en mijn haptonomiepraktijk Speelruimte Haptonomie & De Knuffeldokter. Xandra kwam vaker voorbij en diverse keren heb ik haar site bekeken. Ik kende haar niet persoonlijk maar had al wel een heel persoonlijk gevoel bij haar. Het tweede punt waardoor ik bleef ‘hangen’ was haar creativiteit en speelsheid die ik ook graag zoek in mijzelf. ‘Lef om te falen’ dat is wat ik nodig had. In een persoonlijk gesprek voelde ik dat het klopte. En het was een goede keus. Xandra is een bron van inspiratie en heeft een schat aan creatieve werkvormen. Ook dankzij de interactie met de andere deelnemers voel ik me een stuk vrijer en steviger in mijn praktijk dan een half jaar geleden. Ik heb nog genoeg materiaal om het komende half jaar mee aan verder te gaan.

Marieke van Essen – Praktijk Uniek Ede  Jij hebt mij via theorieën, filmpjes en mooie, soms pittige opdrachten meegenomen en mijn bewustzijn vergroot ten aanzien van meerdere ‘processen’ (verstoptechnieken, fixed/growth mindset, schuld/schaamte, perfectionisme etc.) Ik ben vanuit een ander perspectief gaan kijken hoe ik ben als persoon/ondernemer, hoe ik kan werken aan mijn lef en verder kan groeien. Ook de Facebookgroep en jouw kritische vragen en enthousiasme zetten aan tot actie. Dank je wel! 

Winanda Maljaars  https://youtu.be/YCaUykNjkTM

Feedback online programma’s

Joyce Dit is echt supergoed bruikbaar in mijn praktijk. Het gaat echt tot de kern. Top materiaal!

Nathalie Van Kordelaar Schmidt Ik ben net gestart in je werkboek behorende bij de cursus imperfect onderweg en voel enorm de behoefte om je te zeggen dat ik onder de indruk en bijna huilend op de bank zit door een diep gevoel van herkenning! Jij geeft hiermee rake woorden (duidelijk vanuit een diep begrip geschreven) aan wat ik in mijn werk en boeken over probeer te brengen. Prachtig om te lezen en dan ben ik nog niet eens op de helft. Samen met Mariken Althuizen en Esther de boer zijn we gestart aan een boek voor hoogbegaafde volwassenen om zichzelf beter te begrijpen en accepteren. Misschien moeten we daar gewoon mee stoppen en jouw cursus adviseren M.a.w. Petje af!

Anoniem Met Xandra’s open, levenslustige en kwetsbare opstelling in deze training dat we allemaal imperfect onderweg zijn, heeft ze me weer opengesteld om beter voor mezelf te gaan zorgen en gewoon lekker imperfect de dingen te doen die ik van waarde vind.

Heidi Ekkerink Fijne filmpjes, geluidsfragmenten, die met enige humor gebracht worden, waarbij ik veel herkenning ervoer. Een programma met praktische oefeningen en handvatten, die veel nieuwe inzichten geeft in hoe we als mens omgaan met emoties en onze gedachten. Hoe we daarbij onze gedachten positief kunnen beïnvloeden, zodat we beter met onze emoties kunnen omgaan.

Anita Ik heb eindelijk die diepere laag te pakken van mijzelf! Ook al wist ik al heel veel doordat ik hier al heel lang mee bezig ben, ik miste dat ene puzzelstukje om het af te maken. Nu kan ik echt verder onderweg en authentieker en echter mijzelf zijn, inclusief mijn bloopers, onzekerheden, valkuilen, maar ook met trots (op mijzelf! )

Truus Laagdrempelig om mee te beginnen, maar wel de waarheid over jezelf tegenkomen en dan …… werk aan de winkel.

Judith Ik heb genoten van vallende kwartjes en gevloekt om dezelfde kwartjes. Af en toe midden in het gangpad in de supermarkt stilstaan. Dat vond ik al moeilijk. In kleine stapjes leren om ruimte in te nemen en te erkennen dat schaamte erbij hoort maar dat dit niet hoeft te betekenen dat ik mezelf weerhoud om moeilijk situaties aan te gaan.

Ellis Voor mij heeft het de samenhang opgeleverd tussen onderwerpen als schaamte, schuld, mindset, perfectionisme en hoe dat zich in kleine dingen elke dag herhalen. Daar was ik al mee bezig maar omdat er zoveel onderwerpen samenkomen in dit programma, kon ik er vaker bij stilstaan en het ook eerder loslaten.

Feedback van de Completely Ridiculous Winter Conservatory 

Christine Fang: Xandra, you are the most magical creature in the sparky forest of fairies and pixies and witches. I can watch you forever and smile the whole time.

Danny Arguello: Xandra! You hold magic in your eyes and in your energy. You make people laugh which means you make us live longer yesterday you said you feel like a fraud but in reality, you are the opposite of that! Because you are strong enough to say “i dont know how to do it, but I’ll try it!” And that is the most authentic piece of humanity one can have!

Gabriella S Garam: Xandra, you hold all of the worlds love in your body and just looking at you, makes me feel like a fairy splashed fairy dust all over me and I may proceed with my life but like differently than before.

Sarah McAfee: Xandra you have a light in your eyes and in your body that makes you shine, your words and body language emit nothing short of great honest, love, kindness, and acceptance. I feel so grateful to have met you)

Gamze Ceylan: Xandra, you are joy and wisdom and honesty in a sweet woman’s form. You have love and light oozing out of your being

Travis James: Xandra, your enthusiasm and huge heart are so infectious!!

Emily Lau: Xandra, your daughter is so lucky to have you as a mother, just as I am lucky to be your classmate. You are fucking fucking brilliant (what now, 6 months of English speaking before this?), loving, and so brave. And your laughter tickles my bones.

Malika Kanatova; Xandra you are a gift to the world.

Sneha: Xandra! You are the one who is so so so delicate outside its unreal! Byt then you are so so strong inside I want to be like that! I love how you respond to the life around you! How you LIVE it! How you believe the spirit of life! I see saw so many things in you it feels like I know you! I learn everyday from your courage, strenght and most importantly your sensitivity!